1. Automatisme bàsic
D'aquesta pràctica no tenim cap foto, perque vam começar a documentar les coses a partir de la 2na pràctica. Però com hem fet la pràctica podem explicar el procediment.
El procediment es molt senzill, ens vam fixar en l'esquema conceptual, i vam anar de dalt a abaix i d'esquerra a dreta. Vam començar amb el paro i les seva connexió a fase i al polsador, del polsador al relé i al contacte de realimentació, etc.
Per fer-ho, vam necessitar dos llums, un estava normalment tancat i l'altre normalment obert, 2 pulsadors, el paro (vermell) i la marxa (verd) un contactor i cables.
El funcionament es el d'un Automatisme Bàsic, es a dir, hi ha una llum encesa al donarli corrent al circuit, al premer el botó verd, sapaga aquesta llum i s'encen l'altre, i al donar-li al botó vermell torna a la posició inicial.
2. Mecanisme elèctric (simulació d'un muntacàrregues) amb final de cursa
El funcionament del circuit es el seguent: Té el mateix funcionament que un automatime bàsic, es a dir, cada botó encen una llum i apaga l'altre, però a més a més, hem fet que quan activi el final de cursa (quan el muntacàrregues arribi a dalt) la llum s'apagui.
Aqui deixem el vídeo:
3. Temporitzador
El funcionament d'aquest circuit és el seguent:
Hem colocat un temporitzador al contactor, li hem posat 10 segons. Quan li donguem corrent al circuit la llum NT estarà encesa, llavors si nosaltres premem el botó verd el temporitzador començara a contar, als 10 segons haurà d'apagar la llum NT i encendre l'altre.
Aqui us deixo el vídeo de la pràctica:
Electropneumàtica
A causa de que vam ser l'ultim grup en accedir a aquestes pràctiques només vam tenir 2 clases per fer les pràctiques, encara i així hem pogut fer 2 pràctiques amb uns resultats certament exitosos.
1. Acció simultània de dos leds
Mitjaçant la taula de mecanisme electropneumàtics, hem plasmat l'esquema d'un automatisme bàsic al taulell. Ens hem donat compte que es molt més dificil fer-ho electropneumàticament que elèctricament.
Si ho fas de manera electropneumatica, les connexions son moltes i amb tants terminals i cables es molt lios. Per aquest motiu vam decidir desglossar l'esquema i anar part per part.
Funcionament, es un automatisme bàsic. Hem conectat el paro a la fase (24V) i després ho hem conectat al relé. Del relé hem fet les connexions necessàries com perque amb el paro s'encengui la llum vermella i amb el P1 s'encengui la verda.
Aqui us deixo el vídeo de la pràctica:
2. Activament mitjançant un final de cursa
Aquest circuit és exactament igual que l'anterior però li hem ficat unes connexions amb una electrovàlvula i amb un final de cursa, de manera que fagi el següent:
Funcionament: Al premer el botó P1, la llum vermella s'haurà d'apagar i encendre's la llum verda. Alhora haurà de surtir la tija, i al sortir la tija activará el final de cursa. Quan hagi activat el final de cursa, activarà l'altre electrovàlvula i fara retornar la tija.
Per fer-ho hem utilitzat: Un relé, un final de cursa, un paro, dos leds (verd i vermell), cables, pressió i un cilindre de doble efecte.
Aqui us deixo el video que confirma el correcte funcionament del mecanisme:
No hay comentarios:
Publicar un comentario